Inspiratie

Meld je aan voor een evenement, workshop of een training

Try-out Workshop

Meer energie in 7 dagen

 

Inhoud 

Herken jij dit ook? ‘s Morgens kom je moeilijk uit je bed, thuis heb je een kort lontje tegen de mensen om je heen, na het werk geen zin meer hebben om te koken, liefst alleen op de bank om lekker een Netflix-serie te kijken en geen mensen meer willen ontmoeten. Je voelt je futloos. Je doet meer dingen die je energie kosten dan dingen die je energie opleveren. Dit kan gaan over je werk, relaties, ontspanning, voeding. Hoe krijg je je energie weer terug? Dat hoef je niet alleen te doen.

Deze workshop levert jou een bijdrage aan de gezondheidsrevolutie en jouw levenswelzijn. 

Om blijvend meer energie te krijgen en te behouden is het belangrijk om een energie verhogende mindset te hebben en de juiste (leefstijl)keuzes te kunnen maken. Je mindset is de sleutel van het slagen van al je inspanningen.  Hoe jij denkt en voelt met betrekking tot een bepaald onderwerp, je energie,  is minstens zo belangrijk als hoe je dat bereikt met de juiste slaap, voeding en beweging.

In deze 90 minuten durende interactieve bijeenkomst krijg je een overzicht van  7 kernpunten, tips en tools, voor meer energie in 7 dagen. Het zijn hele praktische handvatten waar je morgen al mee aan de slag kunt! 

Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden door de keuzes die jij dagelijks maakt, je mindset, je gedrag en gewoonten op het gebied van gezondheid en vitaliteit zijn voldoende voor inbreng en deelname. Een open mind en de bereid om oude patronen te kritisch te onderzoeken, te doorbreken en actief aan de slag te gaan met nieuwe inzichten en tips zijn een meerwaarde.

Wanneer jij aan de slag gaat met datgene wat jou in deze workshop wordt aangereikt ervaar je meer energie, geluk en productiviteit. Je kiest daarmee voor zelfzorg: je doet wat het lichaam nodig heeft en je versterkt je gezondheid en werkt aan een preventieve leefstijl. Al is je investering klein, het effect ervan is onbetaalbaar en wellicht de 1e stap in de goede richting.

Doel

Je krijgt handvatten om je eigen welzijn in de hand te krijgen, hebben én houden;

Je maakt je zelfsturend en het geeft je vooral meer energie, geluk en productiviteit.

Locatie en data

De try-out workshop wordt verzorgd in Terneuzen in het PV gebouw van Dow op: 

  • Dinsdagochtend 31 mei om 9.30 – 11.00 uur.

Er geldt een minimum aantal van 5 en een maximum 10 deelnemers per workshop.

Kosten

Deze try-out is gratis en besloten. Dus aanmelden is slechts mogelijk via vast kanaal. 

 

 

Try-out  Workshop

Beter slapen

“Slapeloosheid bij de wortel aanpakken”

 

 

Inhoud 

Is vrijuit kunnen leven en slapen voor jou eerder een droom dan werkelijkheid? Slapen is in essentie pure ontspanning. Maar is dit voor jou ook gaan aanvoelen als een prestatie? Als een uitdaging? Als een puzzel die je moet op zien te lossen, maar waar je de juiste stukjes maar niet van weet te vinden? Bevrijd jezelf van de last die je onbewust mee hebt gesleept en ga weer onbezorgd leven en slapen. En ja, dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom ga ik je helpen! In deze workshop zorgen we ervoor dat je zelf sterker wordt, zodat je niet langer door angstgedachten ligt te woelen in je bed. Ik geef jou de juiste tools die jou helpen om je belemmerende mindset en gedrag om te buigen. We kijken samen naar welke saboterende gewoonten jouw slapeloosheid voeden en zetten de eerste stappen naar een betere slaap!

Doel en opbrengsten

Een eerste stap om goed slapen weer vanzelfsprekend te laten worden, door kennis en inzicht te geven hoe je slapeloosheid ontstaat en je vervolgens zelf in stand houdt door gedachten, acties en gewoonten (ofwel je gedrag).

Ik ga je helpen om deze destructieve en onnodige ’slaapsabotage” te stoppen en het fundament onder je slaapproblemen te verbrokkelen. Je gaat ervaren hoe het voelt om je leven en je slaap terug te vinden. Na deze proeverij begrijp jij dat je mindset en gedrag een grote invloed hebben op je slaap en dat je dat zelf kunt beïnvloeden. Je scores, vanuit de Reality check, op het gebied van kennis en inzicht over slaap geven je aan in hoeverre er ruimte is voor verbetering. Je kunt een keuze maken of de training “Beter slapen zo doe je dat” jou verder kan helpen.

Locatie en data

De try-out workshop wordt verzorgd in Koekoeksbloem 13, 4561 TL Hulst op: 

  • Woensdag 18 mei, om 14.00 – 15.30 uur 

Er geldt een  maximum 8 deelnemers per workshop.

Kosten

Deze try-out is gratis. Klik om je aan te melden op “Inschrijven”. Inschrijven kan tot 1 werkdagen voor aanvang.

1 Try-out Infosessie

Introductie Leefstijl als medicijn

“Mijn persoonlijke ontdekkingsreis”

 

Inhoud 

Bij de start van de opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach moest ik voor mezelf vitaliteitsdoelen formuleren. Niets is zo leerzaam dan ervaringsleren, alle methodieken moest ik eerst zelf ondergaan. Zo startte mijn persoonlijke ontdekkingsreis en het was een intensief, confronterende soms ongemakkelijke ervaring, maar het is achteraf gezien een cadeau geweest. Het heeft me veel gegeven. Aan de hand van  – mijn beurt door de wasstraat –  neem ik je, in deze interactieve 90 minuten durende interactieve bijeenkomst, mee naar mijn top 5 naar meer vitaliteit.

Leefstijl is nu al een hot item en dat neemt de komende jaren alleen maar toe. We hebben zoveel kennis, maar nog nooit hebben we zo weinig vitaliteit. We hebben zo veel welvaart, maar nog nooit hebben we zo weinig innerlijke rust. Nog nooit zijn er zoveel chronische zieken. Het moderne leven is één groot conflict met onze oeroude genen.  We moeten continue in gevecht tegen bovennatuurlijke krachten die ons verleiden, ons laten eten, ons laten zitten en ons aan het beeldscherm gekluisterd houden.  Preventie hoort de basis te zijn van de huidige GEZONDHEID ZORG. En de basis van preventie is je eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt de informatie nauwelijks, op school, aangereikt. Dus je moet zelf op zoek. In deze workshop wil ik bijdragen aan de gezondheidsrevolutie en jouw levenswelzijn middels deze introductie leefstijl- en vitaliteitcoaching.

Doel

Met deze sessie wil ik:

  • jullie basale handvatten geven naar meer vitaliteit (en gezondheid) aan de hand van mijn eigen verhaal en door mijn eigen voornaamste geleerde lessen tijdens mijn opleiding te delen met jullie;
  • jullie inzicht geven in datgene wat leefstijl- en vitaliteitscoaching inhoudt.

 

Locatie en data

De workshop wordt verzorgd in Koekoeksbloem 13, 4561 TL Hulst op:

  • Vrijdag 20 mei om 10.00 -11.30u

Er geldt een  maximum 8 deelnemers per workshop.

Kosten

De try-out is gratis.

Klik om je aan te melden op “Inschrijven”. Inschrijven kan tot 1 werkdagen voor aanvang.

Wandelen+

ochtend of avond

 

Aanvullend aan leefstijl- en vitaliteitscoaching bied ik een wandel-/ beweegprogramma aan, met als doel op een laagdrempelige manier mensen te laten bewegen met positieve gevolgen op het fysieke vlak, maar ook op het gebied van ontspanning/ inspanning en zingeving. Voorafgaand aan iedere wandeling wordt er gestart met (spierversterkende) oefeningen (± 30 min) en aansluitend start de wandeling (± 60 min.).  Door op diverse locaties te starten is het mogelijk om aan een gevarieerd aanbod aan wandelingen deel te nemen, helemaal afgestemd op jou beweegbehoefte, frequentie, intensiteit, momenten en locatie.

Klik voor data, verzamelplaatsen, tijden en om je aan te melden op “Inschrijven”.

Twijfel je nog? Klik op “Inschrijven proefdraaien”, en probeer het een keertje uit.

Workshop

‘Beter ontspannen & beter slapen!’

In het Zenhuys in Hulst

Verwen jezelf met een ontspannen middag zomaar omdat je het verdient!

Het kan zomaar een begin zijn naar maximale vitaliteit en productiviteit in 2022.

Op 18 februari in de middag (13 – 16 uur) geven Sandra Van Dorsselaer (Leefstijl- en vitaliteitscoaching Langs de Linie), Nicole Weemaes (In2life Training & Coaching) & Natali Strijdonk een  3-uur durende workshop in het Zenhuys in Hulst.

Tijdens deze workshop informeren zij jou en laten zij jou ervaren hoe je best kunt leren ontspannen, je slaap-saboterende gedachten tot rust kunt brengen en (daardoor) beter zult slapen. Want volledige slaap heb jij nodig voor maximale vitaliteit en productiviteit!

Na afloop van deze workshop bepaal jij zelf of er wellicht meer inzit voor jou door het volgen van een volledige training bij Nicole of Sandra om beter te leren ontspannen en slapen, of door bij Natali een behandeling te ondergaan in massage, Reiki of Holistic pulsing. Uiteraard krijg je van ons een aantrekkelijke korting kado, die enkel geldig is voor deelnemers aan deze workshop!

Tevens ontvang je 10 praktische tips voor een goede slaap van Sandra, geeft Nicole je een meditatie mee om thuis te oefenen en van Natalie krijg je een aantal ontspanningstips.

Ervaar welke stappen jij kunt zetten naar een weldadige ontspanning en mindset welke bijdragen aan een volledige natuurlijke slaap.

Voor meer informatie en opgeven contacteer Sandra (sandra@langsdelinie.nl).

Blog

Smoothie als frisse start

Smoothie als frisse start

OntbijtSmoothie als frisse startIngrediënten1 grote friszure gewassen appel bijv. Elstar, met schil in stukjes gesnedenstukje komkommer van ongeveer 6 cm, gewassen met schil 2 cm verse gember,...

Lees meer
Slaap en hormonen

Slaap en hormonen

Bron: Hormoonfactor, Ralph Moorman Wat zijn slaapproblemen? Niet kunnen inslapen, doorslapen (vaak wakker worden, lang wakker liggen) en te vroeg ontwaken kan betekenen dat het zenuwstelsel en het...

Lees meer
Pitch: mijn aanbod bij slapeloosheid.

Pitch: mijn aanbod bij slapeloosheid.

De online bijeenkomst van “De Vrienden van ZorgSaam’ ​​​​​​​op 23-11-2021 had als thema Stress en burn-out. Tijdens het online event vertelden specialisten uit regio in een korte pitch wat bedrijven en organisaties kunnen doen om hun medewerkers er weer bovenop te krijgen. Als specialist/ leefstijl- en vitaliteitscoach gaf ik een toelichting op mijn aanbod op het gebied van slapeloosheid. Want er is een duidelijke relatie tussen slapeloosheid en burn-out/depressie. Wist je dat een depressie of burn-out op nummer 1 staat van de beroepsziekten? Maar liefst 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. De impact van een burn-out op het leven van een werknemer en zijn/haar omgeving is enorm.

Lees meer
Hou jij je slapeloosheid in stand door je eigen compensatiegedrag?

Hou jij je slapeloosheid in stand door je eigen compensatiegedrag?

Is slapeloosheid ook voor jou een sluipmoordenaar? Ben je ook langzaam weggezakt in het drijfzand en de grip over je slaap (en je leven) verloren? Achtervolgt het probleem jou ook al maanden of zelfs jaren? Dan heb ik een belangrijke boodschap voor je. Het klinkt een beetje bot (sorry), maar de kans bestaat dat het je eigen schuld is. Veel gevolgen van slapeloosheid – met een mooi woord ook wel ‘compensatiegedrag’ genoemd – laten je slaapproblemen langzaam uitgroeien van een keffend schoothondje tot een reusachtig monster. In dit artikel leg ik uit hoe dit werkt en – belangrijker nog – hoe je het kan voorkomen. Een eye-opener.

Lees meer