+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Zwaar teleurgesteld in zichzelf kwam ze binnen vanochtend in het consult.

Gefrustreerd omdat van bijna alle goede voornemens niets was terechtgekomen; de ontspanningsoefeningen, meer bewegen, naar buiten gaan tijdens de lunch, minder alcohol. De overvolle agenda, de vakantie van een collega, de regen… niks werkte er mee de afgelopen weken. Niet best dus, want teleurstelling geeft onrust.

Herken je dit thuis of op het werk?

Goede zelfzorg begint ermee dat je je grenzen aangeeft, duidelijkheid in het leven. Wanneer jij te vaak dingen moet doen die je niet OK vindt, of opmerkingen accepteert die je niet leuk vindt, dan ga je over je grenzen heen. Dat geeft je stress en onrust. Maar om je grenzen aan te geven, moet je ze wel eerst zelf kennen.

Veel vrouwen ervaren in deze levensfase mentale klachten, vaak als gevolg van het niet kennen of aangeven van hun grenzen. 🌼 Waarom is stressvermindering zo belangrijk?🌼

🔥 Onbeheerde stress kan deze klachten verergeren. Het kennen en respecteren van je grenzen kan helpen om stress te verminderen en je welzijn te verhogen.

🔑Het is cruciaal om juist in deze levensfase voor jezelf te durven staan, zelfzorg. Grenzen stellen is geen teken van zwakte, maar van zelfbewustzijn en liefde. Het stelt je in staat om je energie te richten op wat echt belangrijk is voor jouw welzijn en geluk.

💪 Het erkennen van je grenzen is een kracht. Het stelt je in staat om jezelf te beschermen, jezelf op de eerste plaats te zetten en een gezonde balans te vinden in deze fase van verandering.

In eerdere berichten heb ik al aangegeven dat je tijdens de overgang extra gevoelig bent voor stress, vanwege het effect op de hormonale schommelingen en dus klachten. Het aangeven van je grenzen zie ik als een voorname actie om mentale (en daardoor ook fysieke) stress  te verminderen.

GRENZEN AANGEVEN IS BETROUWBAAR ZIJN

Voor jezelf, je privé en je werk. Daarom is aardig zijn soms niet gezond. Omdat het je mogelijk onbetrouwbaar maakt. Wil jij betrouwbaar zijn? Leer duidelijk zijn.

Duidelijkheid is veiligheid. Gun het jezelf en je omgeving dat je duidelijk(er) bent. Daar wil ik je graag bij helpen.

Met mijn coachtraject “Terug naar jezelf; Levenslustig door de overgang” begeleid ik vrouwen met deze overgangsklachten.