+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Slaapcoaching

 “Slapen is geen geringe opgave, je moet er de hele dag voor wakker blijven.”

Goed slapen en uitgerust je bed uitkomen is voor mij de basis voor een goede dag. Natuurlijk gebeurt het ons allemaal wel eens dat je na een gezellige avond merkt dat je net wat tekort hebt geslapen, maar daar staat dan weer wat tegenover.  Je bent weer opgeladen en energiek door de gezelligheid, de gesprekken of gewoon eens lekker de hele avond op de dansvloer. Deze incidentele nacht compenseer je de nacht erop wel weer. Maar ik ken ook de tijden dat ik weken of maanden slecht sliep. ‘s Morgens uitgeput wakker worden, geen zin om  de dag te beginnen, brak en concentratieproblemen overdag, prikkelbaar zijn en weinig zin om dingen te ondernemen. Gelukkig is dat verleden tijd.

Een goede nachtrust is heel voornaam. Het gaat veroudering tegen, je ziet er frisser en energieker uit, je voelt je energieker, verhoogd je libido, betere huid en het helpt je om op gewicht te blijven, zorgt voor een juiste hormonale balans, zorgt voor lichamelijk en psychisch herstel.  Een belangrijk deel van je herstel gebeurt gedurende de nacht door geslachtshormonen en groeihormonen aanmaak. Als je niet goed slaapt, dan is de balans uit je herstel- en afbraaksysteem en goede balans is vereist om op de lange termijn gezond en fit te blijven.  Je bent vaker ziek en de lange termijn gevolgen liegen er niet om: kanker, alzheimer, depressiviteit, burn-out, diabetes type 2, hart- en vaatziekten – ziekten die allemaal in verband worden gebracht met slaapproblemen en (chronisch) slaaptekort. 

Slapeloosheid is een groeiend probleem. Van de werknemers die aan het werk zijn, ervaart 45% een matige tot slechte slaapkwaliteit. Onder werknemers die zijn ziekgemeld bij ArboNed ligt dat percentage nog hoger: 57% geeft aan niet goed te slapen.

Onze ‘snelle’ wijze van leven, sociale media en een 24-uurs economie zijn daar debet aan. Er bestaat geen pilletje, magisch kussen of cd met rustgevende geluiden die de slapeloosheid als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Om je slaapprobleem echt aan te pakken heb je aanpassingen nodig in je dagelijks leven. Je krijgt handvatten om je lichaam weer “in te stellen” zoals het van nature werkt en het vertrouwen terug te winnen in je natuurlijke vermogen om te kunnen slapen. We zijn namelijk allemaal “geboren slapers”. 

Werkwijze

Gelukkig is slapeloosheid bijna altijd goed te behandelen.
80% van slaapproblemen is gedrag. Wanneer je stap voor stap met een concreet plan je gedrag aanpast, kun jij je slaap verbeteren. Een betere nachtrust begint al  in de ochtend.

Verlang je ernaar om lekker te gaan slapen?

Programma: 

Met een 4 stappenplan (anamnese, uitleg over slaap, klachtenregistratie en behandeling) gaan we aan de slag om jouw slaap te verbeteren.

1. Vragen stellen, psycho-educatie en klachtenregistratie. 

2. Na 2 weken Opvolgen behandeling en do’s en dont’s; 

3. 2 weken na bijeenkomst 2; Opvolgen behandeling, hormonen en slapen.

4. Evt. nog een vervolgafspraak maken 1 a 2 weken na bijeenkomst 3.

 Coaching start altijd met een kennismaking c.q. intake gesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we de veranderwensen ontwikkeldoel en checken we of er een onderlinge ‘klik’ is. Bij een positief antwoord op deze vraag maken we afspraken over o.a. aanpak, frequentie en budget en worden de afspraken hierover in een offerte vastgelegd

Wanneer is slaapcoaching iets voor mij?

Als je te maken hebt met:

  • Het drukke leven waar je in zit, waardoor je letterlijk wakker blijft
  • Wanneer je eindelijk in bed ligt en dan de piekermomenten komen
  • Als je dan eindelijk in slaap valt, er iets is waardoor je niet doorslaapt
  • Je moe wakker wordt en je niet weet hoe je de dag moet doorkomen
  • Dat je alles goed wil doen en hierdoor je zelf vergeet.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in slaap, slaapproblemen en de aanpak ervan. Inclusief mensen die onregelmatige- of nachtdiensten werken.

Resultaten

 • Stappen om mee aan de slag te gaan
 • Beter slapen
 • Leven met meer energie
 • Juiste keuzes maken in je dagelijkse leven
 • Stralend door het leven gaan
 • Dingen doen die je echt wilt

Kijk jij nu al uit om te gaan slapen?

 

Locatie

 • Langs de Linie, Koekoeksbloem 13 in Hulst. 
 • Coaching aan huis bij de coachee. (excl.Reiskosten/ reistijd)
 • Coaching via videocall/ online.

Wat kost nooit meer wakker liggen jou?

 • Intake inclusief  slaap anamnese  (2 uur). Hiermee krijg ik een goed beeld van de leefstijlfactoren op het gebied van voeding, training, stress en mentaal gedrag.We leren elkaar beter kennen en verkennen we jouw leefsituatie, doelen en commitment om deze te bereiken. Vervolgens doen we een slaap evaluatie aan de hand van een slaapdagboek om inzicht te krijgen in jouw huidige slaap patroon.  We beginnen met de belangrijkste uitdagingen en laten details achterwege.
 • In de volgende gesprekken staan we stil bij jouw actiepunten en zetten we vervolgstappen.
 • Toegang tot je eigen clientendossier met daarin allerlei hulpmiddelen en informatie.
 • Ontspanningsoefeningen en/of meditaties
 • Huiswerkopdrachten
 • Heb je tussentijds vragen of loop je ergens tegenaan? Op maandag, dinsdag en donderdag beantwoord ik graag al jouw vragen via WhatsApp of mail.
 • Coachtraject  vanaf € 833,–  voor bedrijven. Alle prijzen op deze site zijn vrijgesteld van BTW, locatie, catering, reis- en parkeerkosten. Coaching is maatwerk. Standaard slaapcoachtraject is 6 uur.
Monique
5
april 2024
“Fijn en uitgebreid eerste gesprek gehad met Sandra. Zij is zeer enthousiast om haar kennis over te brengen en is een motiverend persoon om in actie te schieten. Ik ga voor betere slaapkwaliteit en meer energie! Heb alle vertrouwen in de coaching van Sandra.”
Monique
5
mei 2024
“Sandra heeft me vandaag weer informatie en inzichten gegeven op het gebied van slapen.
Zoals ook de vorige sessies op een zeer positieve en stimulerende manier. Zij heeft veel kennis die ze enthousiast overbrengt.
Het maakt een mens positief :)”

Staat er niet bij wat jij zoekt? Neem vooral even vrijblijvend contact op,  ook maatwerktrajecten zijn mogelijk. In een vrijblijvend gesprek bepalen we samen wat er nodig is. Klik op de button voor uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden.