+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Werk en de overgang

Werk en de overgang

In Nederland zijn meer dan 1,7 miljoen vrouwen in de levensfase waar overgangsklachten een grote rol spelen. Overgangsklachten starten al bij iedere vrouw vanaf 40 jaar, maar nogsteeds is er een taboe en veel onwetendheid over de overgang bij zowel management als (zorg)professionals. Wanneer daar actief aandacht voor is, verminder je uitval en verhoog je het energieniveau en de focus van medewerkers.

In deze periode, tussen de leeftijd van 40-60 jaar, veranderen de hormonen en kunnen mentale en fysieke veranderingen optreden. Bekende symptomen zijn: opvliegers, onregelmatige menstruaties en vermoeidheid. Maar ook minder bekende klachten kunnen zich voordoen. Zoals spier- en gewrichtsklachten, stemmingsklachten, slecht slapen of concentratieverlies. Niet altijd worden de symptomen herkend als overgangsklachten. Ook vrouwen zelf, herkennen vaak niet wat er aan de hand is. Terwijl een juiste diagnose en bijbehorende aanpak belangrijk zijn om klachten te behandelen en te verminderen.

Deze presentatie leert de omgeving van de 40+ – vrouw, als collegae, management en leidinggevenden, over de hormonale veranderingen van de overgang, de signalen/ klachten die er bij horen en de relatie tot het functioneren op het werk, sociale omgang en prive. Je leert wat je als werkgever kunt doen om beter om te gaan met de de overgang op de werkvloer.

Leerdoelen

 • Kennis en bewustzijn vergroten over de overgang en overgangsgerelateerde klachten;
 • Kennis en bewustzijn vergroten van de invloed van de overgangsklachten op de werkvloer; op het welzijn van de medewerker, productiviteit, het arbeidsvermogen en de werkervaring van vrouwen;
 • Praktische handleiding voor de aanpak van overgangsklachten op de werkvloer

Voor wie?

 •  Leidinggevenden, management, HR-medewerkers, verzuimcoordinatoren..

 

 • Investering

  • Uitgangspunt voor deze presentatie is 1,5 – 2 uur, max. 12 deelnemers.
  • Prijs is maatwerk, net zoals de workshop. In overleg bepalen we de duur en intensiteit van de workshop.
  • Klik op onderstaande “Neem contact op” button om in contact te komen of bel me.

Heb je een vraag: mail of bel me.
Sandra: 06-51261553 of  sandra@langsdelinie.nl 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?