+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Over mij

Ik wil vrouwen helpen aan meer rust in het hoofd en balans tijdens de overgang door aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl en vitaliteit.

Ineens viel ik in een gat. De kinderen hadden me steeds minder vaak nodig. Al jarenlang had ik een strak ritme. Ik combineerde een levendig druk gezin met een man en 3 kinderen, een flinke deeltijdbaan met behoorlijke verantwoordelijkheden, mijn fanatiek sportleven en daarnaast nog de volle sociale agenda van de weekenden met daarin ook de bezoeken aan de ouders. Tot dat de kinderen de deur uitgingen om te gaan studeren. Ik stapte af van de automatische piloot vol plannen, regelen en zorgen voor de rest van het gezin. Ik voelde de behoefte om meer aandacht te besteden aan mezelf.

Ik ben leefstijl-, vitaliteit-, hormoon- en slaapcoach. Het gaat mij vooral om oplossingen, open staan voor nieuwe dingen en gaan doen. (Dus stoppen met vooroordelen en gewoon een kans geven). Ik ben een doorzetter en geef niet op tot ik mijn doel heb behaald. Dat doe ik met veel enthousiasme, betrokkenheid en energie. Dat maakt dat ik dat ook verwacht van degene die ik coach. Dat kan misschien op voorhand afschrikken, maar ik doe het vooral omdat ik jou dolgraag help de overgang in balans door de komen met rust in je hoofd..

In 2021 gebeurde er iets in mij dat maakte dat ik wist wat mijn missie was; jou helpen naar meer levensgeluk en -energie. Op dat moment had ik bijna de MARK opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach afgerond. Ik had het al langer niet meer naar mijn zin in mijn baan, dat gaf me stress. Maar ik had geen idee welke baan ik dan zou willen, wat me energie zou geven, wat me makkelijk af zou gaan. In alle drukte was ik mezelf voorbijgelopen afgelopen jaren en had ik mezelf op de 2e plaats gezet.

Nu de kinderen me minder nodig hadden, voelde ik dat IK aan de beurt was. Ik wilde meer rust in mijn hoofd, van “moeten” naar “willen”. Niet steeds denken aan straks en morgen, maar echt genieten van het moment. Ik realiseerde me destijds niet dat, “niet meer mee kunnen komen op het werk”, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, lusteloosheid, slapeloosheid, dit allemaal “overgangspijnen” zijn. Nachtelijk zweten deed ik toen nog niet, besef ik me nu. Inmiddels ben ik Hormoonfactor Trainer en vallen alle kwartjes op hun plaats; “San, het hoort bij de overgang.” Alleen al extra kennis over deze ingrijpende levensfase, de overgang, heeft mij rust en acceptatie gegeven.

Datgene wat ik tijdens de opleidingen leerde, paste ik toe op mijn eigen situatie en persoon. Ik keek goed in de spiegel en leerde mezelf echt kennen en maakte gezondere leefstijlkeuzes. Ik zette alsnog stapjes richting gezonde voeding (ik at al gezond) wat me nog energieker maakte en bovendien verloor ik nog een paar kilo’s. Ik leerde dingen los te laten, te accepteren en te luisteren naar wat IK belangrijk vind en niet wat de ander van me verwacht of denkt.

Dat alles bracht me hormonaal in balans en wel zo dat ik anderen hetzelfde wilde laten ervaren; meer energie, een krachtig lichaam, in contact met mezelf, rust in mijn hoofd en een goede slaap. Ik ben ervan overtuigd dat mijn gezonde leefstijl, kennis en de juiste gedachten me daarbij hebben geholpen. En ja, ook de onrust in je hoofd, twijfels en overpeinzingen, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, nachtelijk zweten, slapeloosheid en opvliegers tijdens de overgang kun je overwinnen! Ik wil je daar graag bij helpen. Lees verder

Ik merk dat er (nog) veel onwetendheid is over de overgang bij vrouwen zelf en hun omgeving en dat de impact ervan op werk onterecht wordt onderschat en daar wil ik graag verandering in brengen. 

Ik geniet van de vrijheid om mijzelf te mogen zijn, zelf mijn ideeën te creëren en uit te werken. Ik voel me bevoorrecht om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik als trainer Hormonfactor kan ondersteunen en wisselen met de docentpet op, de adviseurs- en coachpet.

Wanneer ik 10 jaar geleden had geweten wat ik nu inmiddels weet als Hormoonfactor trainer over hormonale veranderingen bij de 40+ vrouw, dan had ik deze periode waarschijnlijk anders beleefd.  Stress en overgang gaan niet samen.

Loyaal zijn aan mezelf is wat ik wil uitdragen aan mijn coachees en dat begint bij mezelf.

En: vasthouden aan je overtuigingen staat groei in de weg.

 

hormooncoach overgangsklachten voeding afvallen slaap zeeland

Als je mij kent weet je dat:

  • Het bloed in een stroomversnelling gaat stromen wanneer de kinderen weer naar huis komen;
  • Ik een buitenmens ben en graag in natuur wandel, hardloop of noem maar op. Ik geniet enorm van de vrijheid;
  • De kapschuur in de tuin, die mijn man heeft gemaakt, mijn favoriete plekje is;
  • Ik om de haverklap mijn sleutels en telefoon kwijt ben;
  • Ik nog nooit zat ben geweest. Ik ben altijd de BOB en ik hou er niet van om de controle te verliezen. Bovendien gloeien mijn wangen al na 2 slokken wijn.
  • Ik ben “een ijsbeer” en doe aan winterzwemmen voor de koude sensatie. Heerlijk!
  • Ik geniet ervan als mensen spontaan en onverwachts langskomen.
  • We geven een behoorlijk deel van ons inkomen uit aan preventieve leefstijl. Ik vind voorkomen beter dan genezen.
  • Ik heb geen oog voor details en zie alleen de grote lijnen;
  • Als ik eenmaal een naam of woord verkeerd heb uitgesproken dan kom ik er (bijna) niet meer vanaf. Dat maakt me heel onzeker.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?