+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Hormooncoaching:

“Levenslustig door de Overgang”

“Terug naar Jezelf: Levenslustig door de overgang”.

Ben je tussen de 45 en 55 jaar, midden in de overgang, en voelt het alsof je energie langzaam weglekt? Lig je ‘s nachts te piekeren en loop je overdag op je tandvlees? En dat terwijl je een goed betaalde baan hebt, een gelukkig gezin (of bewust zonder) en plezierige vrijetijdsactiviteiten? Gebrek aan energie en vage fysieke klachten beginnen je geluksmomenten vaker te overschaduwen. Sporten, vakanties, hobby’s en gezellige avonden met vrienden brengen niet langer de voldoening en ontspanning van voorheen. Je verlangt ernaar je terug te trekken in je eigen wereld.

Ik begrijp je volledig, want ik ben daar zelf ook geweest. En ik wil je laten weten dat er hoop is.

Komt dit je bekend voor?

 • Dinsdagochtend en je holt naar je 3e afspraak. Je hebt de stukken goed voorbereid en gelezen want het is een project waar weerstand op zit. Je had ook nog een paar actiepunten achter je naam staan. Natuurlijk krijg jij je moment om je inbreng te presenteren en te beargumenteren. De 12 ogen zijn op jou gericht. Als je het woord krijgt betrap je jezelf erop dat je de laatste tijd regelmatig niet op een titel, term, ziektebeeld of de naam kunt komen. Dat vind je ontzettend gênant. Natuurlijk merk je het bij jezelf, maar anderen hebben je er gelukkig nog nooit op gewezen. “Zou dit allemaal komen door dat slechte slapen of hebben leeftijdgenoten die beter slapen daar ook last van?” Je vraagt je af of dit nog over gaat. “Ik word toch niet dement?”
 •  Je hebt een teamoverleg. De leidinggevende zoekt nog een vrijwilliger voor een nieuw project. Je kijkt het liefst niet op, ontwijkt oogcontact en houdt de lippen op elkaar. Nieuwe opdrachten, taken of projecten op het werk ga je uit de weg. Waar je voorheen uitblonk in daadkracht, praktische aanpak, het avontuur open inging met enthousiasme, denk je nu meteen aan de druk op je agenda. Het zal wel aan de overgang liggen, want de laatste tijd voel je je onzeker, bang dat je het niet zal kunnen. Zo was je nooit! Je moet alle zeilen al bijzetten om je taken en opdrachten uit te voeren, mails bij te werken.”
 • Je hebt last van een “watte bollen hoofd” op het werk. Tijdens een overleg merk je dat je je moe voelt, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het voelt alsof er een dikke wolk mist in je hoofd zit, waardoor je gedachten traag en onsamenhangend worden. Je kunt daardoor de lijn van het verhaal of gesprek niet meer volgen. Je lacht maar eens of knikt instemmend. “Vragen om de laatste zinnen te herhalen, doe je maar niet, want je hebt het wel gehoord. Het komt alleen niet goed bij je binnen.” Ze zullen zich vast afvragen waar ik zit met mijn gedachten.” Je verliest je zelfvertrouwen en vraagt je af wat er met je aan de hand is. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat dit bij de overgang hoort.” Ga ik toch beter langs de huisarts?
 • Je haalt minder voldoening uit je werk, je merkt dat je steeds vaker dingen “moet” doen waar je niet geheel achter staat. Ookal doe je je uiterste best en werk je keihard, het lijkt of anderen het niet zien. “Is dit nog wel de baan die ik tot mijn pensioen wil blijven doen?” Maar wat je dan wel leuk zou vinden, waar je nou echt goed in bent of waar je wel energie van krijgt, weet je ook niet. Je bent jezelf kwijt. Je voelt je verward over wie je bent, wat je wilt. Je hoeft niet elke dag in the flow te zitten, maar je wilt wel snappen wat er nu eigenlijk gebeurt met je lijf en waar die hormonenrollercoaster goed voor is.
 • Steeds maar die gedachten en twijfels die door onophoudelijk door je hoofd razen… Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. “Het verzoek dat je hebt afgewezen van je zus om langs te komen …zou ze teleurgesteld zijn in me?” Het feit dat je aangaf een dienst niet over te nemen van een zieke collega…”Wat zouden mijn collega’s zeggen?” Het houd je wakker, je slaapt onrustig en licht. Je kruipt al vroeger in bed omdat je doodmoe voelt, maar zelfs dan lukt het niet om lekker te slapen. Je slapeloosheid en daarmee je vermoeidheid kan aan van alles liggen, maar diep down voel ik wel dat de overgang een (hele grote?) rol speelt.

Hoe zou het voor je zijn als je …

 • aan het end van de werkdag met voldoening naar je agenda activiteiten kijkt? Je hebt namelijk een waardevolle bijdrage geleverd door helder en scherp deel te nemen aan (overleg) situaties. Je hebt je acties en standpunten kunnen toelichten en overtuigend kunnen verantwoorden. Je hebt een gevoel van eigenwaarde en je doet er toe.
 • net als voorheen vol vertrouwen de nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden op het werk aan gaat. Je laat je niet meer afleiden door je eigen negatieve gedachten en overtuigingen. Je hebt de controle terug en dat geeft rust en vertrouwen.
 • je weer grip krijgt op je vermoeidheid en troebele gedachten waardoor je weer effectief kunt functioneren op het werk of thuis. Je luistert naar je lichaam en begrijpt wat je je lichaam nodig heeft. Je merkt dat je energie samen gaat met gezonde leefstijl, maar dat ook je eigen positieve gedachten en overtuigingen minstens zo belangrijk zijn. Hierdoor voel je je sterk en kun je de wereld aan.
 • weer in contact komt met jezelf. Dat je je eigen interesses, passies en talenten hebt ontdekt en begrijpt wat je energie geeft en gelukkig maakt. Dit maakt dat je de balans kunt houden en keuzes kunt maken. Zo haal jij voldoening en vervulling uit je werk.
 • na een drukke werkdag, rust in je hoofd ervaart. Moe maar voldaan ga je naar bed. Je hoeft je geen zorgen te maken of je de slaap kunt pakken. Je merkt dat je een einde kunt maken aan die twijfels en overweldigende gedachten stroom. Je zorgen kun je loslaten en daardoor geniet je van een herstellende slaap.
Ontspannen en krachtig door de overgang

“Dat is mogelijk als je meedoet met “Terug naar jezelf: Levenslustig door de Overgang!”

Tijdens 12 weken (8 uur coaching) gedurende 5 individuele- en  2 kennissessies, gaan we samen aan de slag om jouw hormonen weer in balans te krijgen.

De focus zal liggen op gedachten, zingeving en leefstijl.

“Terug naar jezelf: Levenslustig door de Overgang” coachtraject is een op maat gemaakt programma. Ik ben je coach, adviseur en docent. Ik deel mijn kennis met je, geef je opdrachten, laat je in de spiegel kijken, ik zal je liefdevol confronteren en maak het je best ongemakkelijk. Maar ik heb maar één doel: jouw ontspannen en krachtig de overgang door te laten komen.

Wat kun je verwachten?

 • Intake inclusief hormonale anamnese (1,5 uur). We leren elkaar beter kennen en verkennen we jouw leefsituatie, doelen en commitment om deze te bereiken. Vervolgens doen we een hormonale anamnese om inzicht te krijgen in jouw situatie en een soort van diagnose te stellen. Hiermee krijg ik een goed beeld van de leefstijlfactoren op het gebied van voeding, training, stress en mentaal gedrag. We beginnen met de belangrijkste uitdagingen en laten details achterwege.
 • De bevindingen van je hormonale anamnese en de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt ontvang je in een uitgebreid verslag per mail.
 • Twee groepsworkshops waardoor jij inzicht en balans krijgt in je hormonen (duur 1,5 en 1 uur).
 • In de volgende gesprekken staan we stil bij jouw actiepunten en zetten we vervolgstappen.
 • Toegang tot je eigen clientendossier met daarin allerlei hulpmiddelen en informatie.
 • Ontspanningsoefeningen en/of meditaties
 • Huiswerkopdrachten
 • Heb je tussentijds vragen of loop je ergens tegenaan? Op maandag, dinsdag en donderdag beantwoord ik graag al jouw vragen via WhatsApp of mail.
 • “Terug naar jezelf: Levenslustig door de Overgang” (8 uur coaching) coachtraject kost € 650,00  of 2 termijnen van € 340,00. 

Na afloop van het traject

 • Voel jij je goed gehumeurd en sta je positief in het leven. Je bent trots op de waarde die je levert thuis en op het werk en je ervaart voldoening.
 • Je komt weer moeiteloos op woorden en namen. “Jeetje, dat ik zelfs gedacht heb dat ik dement werd! Het was gewoon een gevolg van de overgang en van die gevolgen heb ik gelukkig geen last meer.”
 • Je herkent jezelf weer terug! Je kiest zonder twijfel voor de dingen die je energie geven en gemakkelijk afgaan. Je kunt je eigen gedachten en overtuigingen herkennen en ombuigen zodat ze vóór je werken. Dat geeft rust en vertrouwen.
 • Je hebt zelfs weer energie en ruimte in je hoofd om nieuwe dingen op te pakken, en je geniet van de kansen die op je pad komen. Een nieuw project op je werk? Je begint er met enthousiasme aan.
 • Voel je in je lichaam wat je nodig hebt om je levenslustig te blijven. Je maakt bewuste keuzes op gebied van leefstijl, gedachten en zingeving. Soms betekent dat dat je bewust kiest voor iets ongezonds, maar dat hoort bij de 20% van de 100%.

Wil je meedoen?

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten. Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

hormooncoach voor vrouwen in de overgang

Spreekt jou dit aan? Of wil je eerst weten of er een klik is?

Neem gerust contact op voor een GRATIS kennismaking.

 

Wat klanten over me zeggen...

Een zeer prettige en persoonlijke begeleiding waar veel nuttige handvatten worden aangereikt voor een mentaal en fysieke gezonde levensstijl, een aanrader om balans in je leven te vinden

Nelleke (ZorgSaam)

Heel dankbaar dat ik Sandra heb ontmoet. Op het juiste moment de

personen tegen komen die jou verder kunnen helpen.

Super bedankt, Sandra

Marloe Nijsen

Sandra is iemand die je echt een boost kan geven! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en je voelt dat ze oprecht is. Ze licht je goede en positieve punten op maar gaat geen confrontatie uit de weg door ook stil te staan bij je werk/ontwikkelpunten en al dan niet je evolutie hier in. Dit uiteraard op een liefdevolle en respectvolle manier! Hele fijne coaching!

Sara Verstraete

Coachtraject Terug naar jezelf: Levenslustig door de overgang gestart. Al heel veel geleerd; veel nuttige informatie over het hele overgangstraject, praktische tips met betrekking tot voeding en leefstijl. Sandra is een heel betrokken persoon, die alle tijd voor je neemt. Ze heeft heel goed in beeld wat er voor mij nodig is om stappen te maken in deze fase en begeleid me daar uitgebreid in. Dank je wel hiervoor Sandra!!

Romy

Sandra is deskundig en een fijne coach die als het nodig is een spiegel voorhoudt, confronteert en op die manier helpt om inzicht te krijgen in belemmerende gedachten en gedrag. Het coachtraject bestaat naast coachsessies uit opdrachten, inhoudelijke informatie en groepssessies. De combinatie van werkvormen heeft meerwaarde en brengt inzicht, bewustwording en helpt om concrete stappen te zetten. Dit traject is zeker een aanrader!

Lianne W.

OZEO

Veel gestelde vragen

 • Is het coachingstraject voor iedereen geschikt?

Maar het “Levenslustig door de overgang” coachtraject is niet voor iedereen geschikt. Het is voor 40+ vrouwen die bereid zijn naar hun eigen gedrag en keuzes te kijken en hiervoor volledige verantwoordelijkheid te nemen. Vrouwen die verder willen gaan dan inzicht krijgen. Die bereid zijn te investeren in het aanpakken van de oorzaak in plaats van symptoombestrijding.

 • Ik ben super enthousiast over het traject, maar twijfel door de hoogte van de kosten

Hoeveel is het je waard om nu voor eens en voor altijd levenslustig in het leven te staan tijdens de overgang. Maar ook de periode erna. Vergeet niet: als vrouw besteed je meer dan een derde van je leven in de menopauze. Grijp deze kans om deze fase zo krachtig, vitaal en energiek mogelijk te beleven. Het is jouw tijd om te schitteren! Een resultaat dat niet in kosten uit te drukken is zou ik zeggen!

 • Ik woon niet in de buurt, is dit een probleem?

Neehoor, dat is geen probleem. Het traject is een pilot en daarom ook online te volgen. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.