+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Wat is daarop je antwoord?

Misschien ben je nu meteen ongelooflijk nieuwsgierig en enthousiast over een langer leven, de ander denkt “het zal wel” en is terughoudend. Ikzelf was blij verrast en verbaasd bij het lezen van dit Golfweetje! Ik vertel je meer…

Afgelopen zaterdag had ik een trainingsdag om baanpermissie te halen voor golf. Dit initiatief kwam op mijn pad via Business Open, een netwerk voor ZZP en MKB. Want netwerken, daar gaat het vooral om bij Business Open en golf. Golven leek me totaal iets anders en omdat het nieuw was voor mij, wilde ik het gewoon proberen. Nou, geheel open-minded???

Het was een fantastische, ontspannen netwerkdag, vol gezelligheid, sportiviteit, en heerlijk in de natuur in Noordeloos. De hele groep besloot zelfs om verder te gaan voor een GVB, zodat we zonder begeleiding de golfbaan op mogen. Opvallend was dat de meerderheid van de deelnemers voor aanvang, toch sceptisch en twijfelachtig de dag in waren gegaan. “Dit is vast niks voor mij, pas ik tussen de groep, het is een elite sport, ik kan het vast niet.” Maar serieus, heb je voor de grap al eens opgeteld wat een jaarabonnement kost op de sportschool? Ook niet goedkoop toch?

En eerlijk gezegd ook ik had ‘s ochtends toch twijfelend voor de kast gestaan, want ik had ook zo mijn vooroordelen. Wat moet ik aan doen? “Ik wil niet uit de toon vallen, is dit classy genoeg?” Aan de ander kant: “ze kunnen het bos in, ik doe gewoon een lekker zittende jumpsuit aan want daar voel ik me lekker in.”

Ik zat dus ook lekker in mijn overtuigingen…

We hebben ze allemaal, onze oordelen en overtuigingen en we hebben er meer last van dan we denken. Jammer, want ze bepalen echt ons dagelijkse leven en geluk.

Onderweg naar huis was ik aan het internetten en las het volgende:

“Golfweetje! Wist u dat golvers 5 jaar langer leven? Dit komt omdat een golfer veel buiten is en vaak 5 uur per ronde aan de conditie werkt.”

Hoe reageer je nu? Ben je nogsteeds enthousiast om 5 jaar langer te leven door te gaan golven? Ga je nu nog meer golven of loop je tegen eigen vooroordelen aan die je tegenhouden om het te doen?

Het interessante is dat deze overtuigingen vaak ongegrond zijn en gebaseerd zijn op aannames die we maken zonder ze te onderzoeken. Ze kunnen ons beperken in het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het accepteren van nieuwe perspectieven.

Herken jij overtuigingen bij jezelf die je niet langer dienen en dat ze je feitelijk weerhouden van groei en avontuur? Het geeft je onnodige stress en angst. En aanhoudende stress is nergens goed voor. Voorbeelden als: ik moet altijd perfect zijn, ik ben onhandig, ik moet er zijn voor de ander, ik doe er niet toe, ik mag hem/haar niet teleurstellen…

Ik ga graag de uitdaging met je aan om je horizon te verbreden, nieuwe ervaringen te omarmen en je diepgaande (belemmerende) overtuigingen te herzien. Dan ontdek je de geweldige kansen die er zijn en op je wachten, als jij je geest openstelt voor het onbekende.

Deel je gedachten en ervaringen met me!

N.B. Vergeet niet mijn GRATIS e-book aan te vragen, zo kun jij aan de slag met 4 algemene voedingstips die een eind maken aan je overgangsklachten.