+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Eigenlijk grijpt het me enorm aan, ik had de omvang niet verwacht. Het zal natuurlijk meespelen dat ik me vooral richt op vrouwen in de overgang met mentale klachten. Hoewel de menopauze een natuurlijk proces is, is het vaak een onbesproken onderwerp, laat staan de bijbehorende klachten die nog te vaak worden verhuld in stilte. Want één van de meest voorkomende, maar zelden besproken, symptomen van de menopauze tijdens mijn coaching is onzekerheid. Ik neem je graag mee in dit onderwerp, zodat je kunt begrijpen hoe het samenhangt met concentratieproblemen, breinmist, stemmingswisselingen en het gevoel niet meer mee te kunnen.

De verborgen tornado: Onzekerheid tijdens de menopauze

In een wereld waarin vrouwen vaak worden aangemoedigd om sterk, veerkrachtig en onafhankelijk te zijn, kan het uiting geven aan onzekerheid tijdens de menopauze moeilijk zijn. Velen beschrijven het als een innerlijke strijd, een gevoel van verlies van controle over hun lichaam en geest, veroudering en aftakeling. Deze onzekerheid kan zich manifesteren als:

  1. Concentratieproblemen en Breinmist: De menopauze kan de denk-functies beïnvloeden, wat leidt tot concentratieproblemen en een algemene verwardheid, bekend als “breinmist”. Dit kan een verlammend gevoel van onzekerheid veroorzaken, vooral in professionele en dagelijkse situaties.
  2. Stemmingswisselingen: Hormonale schommelingen tijdens de menopauze kunnen leiden tot intense stemmingswisselingen. Van vreugde tot verdriet, van woede tot angst – deze emotionele rollercoaster kan het zelfvertrouwen ondermijnen en de onzekerheid vergroten. “Ik herkende mezelf niet meer”, hoor ik vaak zeggen.
  3. Het gevoel niet meer mee te kunnen: Het ervaren van fysieke en emotionele veranderingen kan vrouwen het gevoel geven dat ze niet meer kunnen meedoen zoals ze gewend waren. Dit kan leiden tot isolatie en zelfopgelegde terughoudendheid, waardoor de onzekerheid verergert. ” Ik hobbel mee, zonder mijn mening te geven. De durf is weg en dat had ik vroeger wel.”

De kracht van bewustwording en ondersteuning

Het eerste en belangrijkste om te begrijpen is, dat je niet alleen bent. Onzekerheid tijdens de menopauze is een veelvoorkomend, maar vaak genegeerd, aspect van deze levensfase. Bewustwording en acceptatie van deze gevoelens kunnen de eerste stappen zijn naar herstel van zelfvertrouwen.

Bovendien is ondersteuning cruciaal. Of het nu gaat om het praten met vrienden en familie, het zoeken naar professionele begeleiding of het verkennen van zelfzorgmethoden, er zijn manieren om de impact van onzekerheid tijdens de menopauze te verminderen. Je mag gewoon hulp vragen! Met mijn coachtraject “Terug naar jezelf; Levenslustig door de overgang” begeleid ik vrouwen met deze overgangsklachten.

Een nieuwe hoofdstuk, een nieuwe “Jij

Onthoud dat de menopauze geen einde is, maar eerder het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Met de juiste kennis, ondersteuning en zelfzorg kun je de impact van onzekerheid verminderen en je zelfvertrouwen herstellen. Je hebt de kracht om jezelf opnieuw uit te vinden, sterker en zelfverzekerder dan ooit tevoren.

Laat me vooral weten hoe ik je kan helpen tijdens deze reis. Ik help je graag om de sluier op te lichten over onzekerheid tijdens de menopauze en vrouwen de steun te bieden die ze nodig hebben om zichzelf niet klein te maken, maar juist te vertrouwen op wie ze zijn, weten wat ze willen en moeiteloos besluiten te durven nemen die bij ze passen. Daardoor ga je rust ervaren, ontspanning en energie om volop te genieten van het leven en de mogelijkheden.

Maak vooral gebruik van een GRATIS resultaatsessie, waarin ik je bovendien tenminste 3 tips geef die je helpen om overgangsklachten te voorkomen of te stoppen.

Ik kijk er naar uit om je te spreken!