Bereidingstijd 5-10 minuten
1 persoon
Ingrediënten
- 1 banaan
- 5 eetlepels havermout, evt. 1-2 vervangen door boekweit
- 250 cc soja-, haver-, amandelmelk + l water. evt ⅔ deel melk en ⅓ deel water.
- vers fruit of diepvries fruit (aardbeien, bramen, rode vruchten, mango/ appel,/ nectarine op stukjes gesneden enz)
- 1/2 TL kaneel
- 1-2 EL geraspte kokos
- 1 EL chiazaad of gebroken lijnzaad, kun je afwisselen
- 1 EL pompoen- of zonnebloempitten, kun je afwisselen (topping)
Voorbereiding
- De avond van te voren kun je dit klaarmaken. Banaan prakken en alle ingrediënten erbij doen en door elkaar mengen. Diepvries fruit; de avond tevoren,
- Zet het in de koelkast.
- De volgende ochtend ren je verheugd van je bedje naar je ijskast om daar je lekkere dikke, vochtige smurrie uit te halen. Roer nog even door.
- Maak af met wat vers fruit in blokjes en de pitten.
Tips
- Wil je extra koolhydraten: kun je meer havermout toevoegen.