+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Wandelen+

Wat is Wandelen+?

Wandelen+ is een wandel-/ beweegprogramma, met als doel op een laagdrempelige manier mensen te laten bewegen met positieve gevolgen op het fysieke vlak, maar ook op het gebied van ontspanning/ inspanning en zingeving. Voorafgaand aan iedere wandeling wordt er gestart met (spierversterkende) oefeningen (± 30 – 40 min) en aansluitend start de wandeling (± 60 min.).  Door op diverse locaties te starten is het mogelijk om aan een gevarieerd aanbod aan wandelingen deel te nemen, helemaal afgestemd op jou beweegbehoefte, frequentie, intensiteit, momenten en locatie. 

Beweegrichtlijnen

De nieuwe beweegrichtlijnen benoemen nu expliciet spierversterkende oefeningen naast minimaal 150-300 minuten matig intensief of 75-150 minuten intensief per week. Dat is niet voor niks. Spierversterkende oefeningen ofwel krachttraining hebben een ander effect. Het boost je energielevel.
Krachttraining stimuleert de spieraanmaak en in de spiercellen zitten onze energiecentrales. Je bouwt met krachttraining of spierversterkende oefeningen spiermassa op en je maakt dus ook meer energiecentrales aan. Hoe meer spiermassa, hoe meer spiercellen en hoe meer energiecentrales. Het gevolg? Meer energie. Anderzijds ook een hoger energieverbruik in rust, dus het helpt je om op gewicht te blijven. Bovendien heeft het een positieve werking op de hormoonhuishouding. Het vermindert evt. overgangsklachten.
 
Wandelen, fietsen is uiteraard heel erg goed om in beweging te blijven. Is het doen van spierversterkende oefeningen al een onderdeel van jouw fysieke activiteit?

 

Ga voor een Wandelen+ activiteit als teamuitje of vriendinnenuitje. Combineer de voordelen van wandelen, buiten zijn, ontspanning, trainen, gezelligheid en zingeving. Maatwerk is mogelijk. Net zoals de Keep fit dames groep.

Werkwijze

Twee keer per week wordt er getraind; op woensdagavond en zondagochtend. Beide sessies duren ongeveer één uur en drie kwartier. Over de details per training wordt gecommuniceerd via een whatsapp-groep. De trainingen zijn buiten. Ieder zorgt voor een eigen matje en geschikte wandel-/sportschoenen, evt. beschermende kleding passend bij de weersomstandigheden. Je bepaalt je eigen intensiteit of tempo wat goed voelt voor jou.

Wanneer is Wandelen+  iets voor mij?

Als jij
  • Graag in beweging wilt komen
  • Fitter, vrolijker en vitaler wilt worden
  • Een duwtje in de rug nodig hebt om te bewegen
  • Het leuk vindt om in een gemotiveerde groep te bewegen
  • Het belang in ziet van spierversterkend oefenen
  • Graag buiten beweegt, niet bang bent van een drupje regen
  • Op zoek bent naar aanspraak en gezelligheid

Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.. “

Boeddha

Voor wie?

Voor iedereen die in principe “gezond” is, dus geen verhoogd gezondheidsrisico heeft. Daarnaast ben je in staat om één uur te wandelen in een tempo van minimaal 5 km/u.

 

Resultaten

Positieve gevolgen op fysiek vlak, ontspanning en inspanning en zingeving. Je zult je energieker voelen en vitaler.

Locatie/ tijden

Woensdagavond 18.30u – 20.15u. Locatie: n.t.b. in Hulst.

Zondagochtend 9.00u – 10.45u. Locatie: n.t.b. in Hulst.

De verzamel locatie wordt daags van de te voren, afhankelijk van het weer, bepaald en doorgegeven via whatsapp.

Kosten

Er is één abonnement onbeperkte deelname voor € 100,– per kwartaal. 

Twijfel je nog? Stuur me een berichtje of mailtje en probeer het een keertje.