+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Lunch- en Vitaliteitswandelingen

Wandelen+

Beweging stimuleren binnen jouw organisatie, vereniging of teamuitje?

Pak jij als werkgever of werknemer je rol in het stimuleren van beweging tijdens een werkdag?

Of wil jij je collega’s uitnodigen of zelfs verleiden om in beweging te komen?

Of ben je op zoek naar een vrienden-/ teamuitje waarin je niet terugdeinst van actie, inspanning en gezelligheid?

Maak binnen je organisatie, vereniging of team/ groep een start met lunch-/ vitaliteitswandelen. Of organiseer een Wandelen+ sessie op maat. Steeds meer mensen hebben niet alleen een zittend beroep, maar een zittend bestaan. Je  zit in de auto, je zit op de bank, je zit aan tafel. Voor mensen met zittend werk geldt dit al  helemaal. Je zit achter je pc, je zit ook als je vergadert en voor de lunch ga je wéér zitten.  Veel zitten is een gevaar voor je gezondheid. Tijd dus om op te staan en jezelf in beweging  te brengen. 

Wandelen bied je een ideale manier om elkaar als mens en medewerker beter te leren kennen. Door samen te wandelen en te sporten kom je eerder tot een diepgaand gesprek en stelt de ander zich sneller  voor jou open.

Buiten praat gemakkelijker en ongedwongen en het zorgt voor een positief gevoel. En bewegen is gezond en ontspannend. De combinatie met spierversterking is subliem en boost jou “Happy” hormonen als een malle.

22-3-2023: Wandelen+ met Keep Fit Dow Terneuzen.

Een wandeling van 1,5 uur over de Hulsterse stadswallen, afgewisseld met blokken van spierversterkende oefeningen. Het was een regenachtige, winderige dag. Een dag waarop je in je eentje binnen achter de geraniums blijft zitten. Maar deze groepssessie stimuleert en je trotseert het weer. Nog een lekker drankje als afsluiter en voldaan kijk je terug op een energiegevende activiteit.

Voordelen van wandelen zijn enorm:

 

  • Wandelen doet wonderen voor jouw brein, geheugen en het ontspant. Laat jouw  brein niet zitten!;

  • Belangrijke factor bij afvallen en gezond gewicht = meer zelfvertrouwen en kwaliteit  van leven;
  • Het kan je bloedsuikerspiegel verlagen;
  • Goed voor je hart. Het verbetert je vatenstelsel en bloeddruk en daarmee de conditie;
  • Stress reducerend;
  • Kan het cholesterol verlagen, goed voor de hormoonbalans, PMS en overgang;
  • Goed voor je spieren en botten. If you don’t use it, you lose it!

“Elke wandeling die je doet, levert meer op dan je zoekt. “

Lunch- en Vitaliteitswandelingen met een thema “Sitting break of Ademhaling”

Als leefstijl- en vitaliteitscoach ‘Langs de Linie’, ondersteun ik jou graag bij het organiseren en begeleiden van (lunch)wandelsessies waaraan iedere medewerker mee kan doen. Tijdens de wandelingen is er aandacht voor een specifiek thema, zoals zitonderbrekingen (sittingbreaks) of ademhaling. Dit doe ik met behulp van oefeningen die later ook tijdens de werkdag eenvoudig toegepast kunnen worden.

Benieuwd naar wat ik voor je (organisatie) kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Organiseer lunchwandelen op de locatie en zorg dat er voor de medewerkers die aansluiten een gezonde maaltijd en drankje is dat ze mee kunnen nemen tijdens het wandelen of aansluitend na de wandeling samen kunnen nuttigen. Goed voor de teamspirit!

Investering

Prijs vanaf € 285,– (1 uur tot 12 deelnemers)

Prijs is maatwerk, net zoals de workshop.

In overleg bepalen we de duur, inhoud en intensiteit van de vitaliteitswandeling.

Na afloop:

Na afloop ontvang je een (digitale) hand-out om het geleerde in de praktijk te kunnen blijven brengen. In overleg kan de workshop onderdeel uitmaken van een teamdag of -activiteit. Druk op de button om te vragen naar de mogelijkheden. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Staat er niet bij wat jij zoekt? Neem vooral even vrijblijvend contact op,  ook maatwerktrajecten zijn mogelijk. In een vrijblijvend gesprek bepalen we samen wat er nodig is. Klik op de button voor uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden.