+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Gezond ouder worden

Intro

Op naar de honderd? Graag, maar dan wel met een gezond lichaam en een gezonde geest, want dát is lekker ouder worden. In ons land wonen ouderen steeds langer zelfstandig thuis en dus is het wel zo fijn dat je zo lang mogelijk gezond blijft. 

Veel ouderen hebben bij de gratie van hun leefstijl en leeftijd een of meer chronische ziekten ontwikkeld. Het doel van de preventie ligt bij hen op het voorkomen van verergering van de ziekte. Het is namelijk bekend dat een gezondere leefstijl bij ouderen leidt tot minder medicijngebruik en ziekenhuisopnames. Uiteindelijk kunnen ouderen zo langer, gezonder en zelfstandiger “thuis” blijven wonen. 

Investeringen in een goede leefstijl moeten zich dus ook specifiek richten op ouderen. Niet alleen om sterfte te voorkomen, maar om de jaren die mensen resteren met meer kwaliteit van leven door te brengen.

Gezonder ouder worden, hoe doet je dat? Beweging, voeding, weinig alcohol en niet roken zijn hiervoor de hoekstenen.  

In deze 120 minuten durende bijeenkomst geef ik tips en adviezen, hoe je zorgt voor zo gezond mogelijke voeding, waarom buiten bewegen belangrijk is en hoe je de geest scherp houdt. 

Een open mind en de bereidheid om oude patronen kritisch te onderzoeken, te doorbreken en actief aan de slag te gaan met nieuwe inzichten en tips zijn een meerwaarde.

Wat kun je verwachten?

Een leerzame interactieve workshop waarbij je leert over belangrijke pijlers als het gaat om preventieve gezondheid bij ouderen: bewegen, gezonde voeding, slaap en hoe je de geest scherp houdt. Hoe je dit doet, daar gaat deze workshop over. Je persoonlijke actieplan kun je vervolgens zelf implementeren. Wat wordt jouw eerste stapje? 

Voor wie?

  • Allen die geïnteresseerd zijn in leefstijl en vitaliteit en op zoek zijn naar praktische handvatten voor zichzelf of ter ondersteuning van naasten;
    • Bewoners van een verzorgingshuis, naasten en mantelzorgers;
    • 70+ ouderen; 
  • Leuk om samen te doen met je naasten, zoon, dochter of andere mantelzorger of lekker gewoon alleen.

Is de workshop niet geheel op maat? Ik ga graag in overleg hoe we de workshop passend kunnen maken; thema, tijd, locatie en duur. Druk op de button en stel meteen je vraag.

Investering

Prijs is maatwerk, net zoals de workshop. In overleg bepalen we de duur en intensiteit van de workshop.

Na afloop:

Na afloop ontvang je een hand-out van de presentatie als naslagwerk. In overleg kan de workshop onderdeel uitmaken van een teamdag of -activiteit. Druk op de button om te vragen naar de mogelijkheden.