+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

Workshop:

40+ Hormonendans;

Inzicht en balans

in je hormonen.

Ben jij één van de 80 of één van de 20%?

Ongeveer acht van de 10 vrouwen hebben op een gegeven moment last van overgangsklachten. 20 procent van hun heeft er zoveel last van dat het hun dagelijkse leven beperkt. Ze kunnen niet meer goed functioneren en kunnen hun werk niet meer goed doen. Maar wat wilt je lichaam je vertellen? Hier liggen kansen….

Weet je dat de eerste hormonale veranderingen zich voordoen van je 35e levensjaar? Afhankelijk van je leefstijl, je gezondheid en verleden kan dit gepaard gaan met de eerste ongemakken. Veelal begint dat rond de 45 jaar. Maar herken je ze dan al als overgangsklachten, of schrijf je het toe aan het “ouder” worden, of herken je ze pas als je cyclus onregelmatig wordt of uitblijft?

De overgang kan gepaard gaan met verschillende klachten. Sommige zijn typische klachten, anderen uiten zich tijdens de overgang maar kunnen ook een andere oorzaak hebben.

Ben jij bekend met onderstaande klachten?

Opvliegers

Nachtelijk zweten

Spierpijn

Gewrichtspijn

Slapeloosheid

Depressie

Minder zin in seks

Duizeligheid

Stemmingswisselingen

Migaine

Hoofdpijn

Gebrek aan eetlust. of overeten

Gewichtstoename

Pijnlijke borsten

Zware benen

Rusteloze benen

Kuitkrampen

Veranderingen in de stoelgang

Haaruitval

Vet haar, droog haar

Puistjes

Vette huid, droge huid, jeuk

Droge mond, droge ogen

Schrijf je dan snel in en doe mee!

Wat als ik je vertel dat de overgang doorwerkt op je lichaam, je denken maar ook op je relaties. Heb je daar bij stil gestaan?

En :

  • Begrijp je de fundamentele relatie tussen jouw levensstijl en de overgang?
  • Weet je hoe je (vage) klachten kunt voorkomen of verminderen?
  • Ken je de vier fasen die je tijdens de overgang doorgaat?
  • Weet je welke rol voeding kan spelen bij het voorkomen en het verminderen van klachten?
  • Realiseer je je waarom het cruciaal is om jouw hormonen in balans te houden?
  • Begrijp je de impact van stress op overgangsklachten?

Deze vragen komen allemaal aanbod

Je krijgt op een interactieve manier inzicht in het fysieke en emotionele proces voorafgaand aan- en tijdens de overgang, de betekenis en de biologische aspecten van de overgang. Dat niet alleen, je leert ook hoe je de klachten kunt voorkomen of verminderen met een gezonde leefstijl en vitaliteit.

Omdat ik met kleine groepen werk kan ik verbinding maken met de groep en  inhoudelijke meebewegen met de behoefte. Zo is er alle ruimte om vragen te stellen, ervaringen en kennis te delen.

Wat levert deze workshop mij op?

Na deze workshop  leer jij je lichaam beter te begrijpen en signalen te herkennen. Dat geeft verbinding met jezelf, acceptatie  en rust.

Je leert hoe je met je voeding, fysieke activiteiten, ontspanning en positieve mindset Levenslustig de overgang door komt.

Vergeet niet dat je als vrouw meer dan een derde van je leven in de menopauze kunt zitten, dus grijp je kans om die periode zo vitaal en energiek mogelijk te blijven.

Voor wie?

Deze workshop is voor jou als je de overgang goed voorbereid  in wilt gaan of door wilt komen.

De overgang voorkómen is niet mogelijk. Maar door leefstijlkeuzes kun je wel zelf de regie nemen. Je eetpatroon, fysieke activiteiten en gewoontes, maar ook spanningen kunnen je klachten versterken of verminderen. Focus je daarom op je leefstijl zodat de klachten jouw leven (in de toekomst) niet gaan beheersen.

 

Heb je een vraag: mail of bel me.
Sandra: 06-51261553 of  sandra@langsdelinie.nl 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?