+31651261553 sandra@langsdelinie.nl

De techniek is gebaseerd op nostalgie.

Zoek een comfortabele houding liggend of zittend. Ga met je aandacht naar je ademhaling. Adem in door je neus en ga naar een buikademhaling, ontspan. In gedachten ga je terug naar het huis van je grootouders – waar je al decennialang niet meer geweest bent – en je probeert alles weer voor je te zien.

Je doet dit tot in de kleinste details. Hoe zag de voordeur eruit? En de gang? Welke meubels stonden er in de woonkamer? Wat voor planten stonden er in de tuin? Herken je de geur nog? Waar zat(en) je grootouder(s) meestal? Je geeft jezelf eigenlijk een soort rondleiding in een huis van vroeger.

Ik heb ervaren dat dit een hele mooie manier is om je gedachten af te leiden. Het geeft een fijn en nostalgisch gevoel en je kunt er helemaal in opgaan. Besteed aandacht aan de details en probeer een zo levendig mogelijk beeld in je gedachten op te roepen.

Uiteraard kun je voor veel meer plekken kiezen dan het huis van je grootouders. Denk bijvoorbeeld aan je vroegere basisschool, het huis van je ouders of de plek waar je je eerste zoen hebt gekregen, die fantastische zonnige vakantie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies uiteraard wel voor plekken waar je een fijn gevoel bij hebt.